SeatStory Cup: StarCraft II

Door Mutte, 07-03-2014 13:30

Voor het eerst zal er tussen de HomeStory Cup-edities wat lekkers voorzien zijn voor zowel StarCraft II- als Hearthstone-fans dankzij de SeatStory Cup. De cup werd recent aangekondigd als klein broertje van de HomeStory Cup, al is de prijzenpot en het spelersveld niet van de poes. Vandaag gaat het toernooi al van start met groepen A en B vanaf 14:00. Morgen volgen de andere twee groepen op hetzelfde uur. Ten slotte zijn de play-offs weggelegd voor zondag.

In groep B krijgen we meteen al twee Nederlanders te zien met Kevin “Harstem” de Koning en Jos “Ret” de Kroon. Voor de twee ziet het er niet erg makkelijk uit aangezien Jang “MC” Min Chul en Patrick “Bunny” Brix in hun groep vertoeven. Ret zal MC tegenover zich krijgen in zijn eerste match, waardoor de loser’s match wel erg dichtbij komt voor de Zerg.

Ook voor Harstem zal het een hele uitdaging worden in zijn match tegen Bunny. De Deen versloeg Johan “NaNiwa” Lucchesi nog in de Premier League met 2-1, al gooide NaNiwa de match ook gedeeltelijk weg. Bunny zal desondanks een speler zijn waar Harstem sterk voor moet opletten. De eerste plaats geven we aan MC, terwijl we voor de tweede plaats stiekem hopen op Harstem, al lijkt Bunny momenteel een grotere kanshebber.

Nog een Nederlander die van de partij is, is Manuel “Grubby” Schenkhuizen. Hij moet het eerst opnemen tegen Antoine “Dayshi” Stievenart in groep D. Beide spelers deden het goed in de Premier League en zijn erg gewaagd aan elkaar. Als we dan toch moeten kiezen, denken we eerder dat Dayshi de serie voor zich neemt.

Daarnaast vinden we ook Gabriel “HeRoMaRinE” Segat en Ilyes “Stephano” Satouri terug in Grubby’s groep. Van Stephano zullen de meeste spelers weinig schrik hebben, afgezien van zijn veelvuldig gebruik van Swarmhosts. Voor de topplaatsen zal het toch een bittere strijd worden tussen De twee Terran-spelers en Grubby. Of de Nederlander er in zal slagen om door te stoten zal sterk afhangen van zijn training tegen Terran.

 

LivestreamSchema


Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam