Drama teistert IEM Katowice

Door Mutte, 15-03-2014 19:20

Gisteren begon het hoofdtoernooi van de IEM Katowice StarCraft II-competitie. Daar kregen we in de loop van de avond al wat drama voorgeschoteld dankzij niemand minder dan Johan “NaNiwa” Lucchesi. We wisten al dat NaNiwa geen al te goede beurt ging maken door zijn berichten die enkele dagen voor het toernooi verschenen. Daarin verkondigde de Zweed dat hij al meer dan een maand geen StarCraft II match op de ladder heeft gespeeld en dat hij dacht aan stoppen.

Toch begon NaNiwa aan zijn Ro16-match tegen Choi “Polt” Seong Hun. Hij opende met een proxy gateway aan Polts natural expansion. Echter scoutte de Zuid-Koreaan de tactiek van de Zweed terwijl er een Zealot onderweg was. Bijgevolg kon Polt zijn verdediging opzetten, waardoor het game-over was voor NaNiwa. Volgens de Zweed kon Polt dit tegenhouden doordat hij het publiek hoorde schreeuwen, hij beweerde zelf ook het publiek te horen.

Na het bijhalen van een admin, besloot NaNiwa uiteindelijk om forfait te geven. Hij had er geen zin in om op een toernooi te spelen met erbarmelijke geluidsdemping - ook al sprak de organisatie dat tegen. Toen NaNiwa uit zijn booth kwam, werd hij dan ook luidkeels uitgejouwd door het publiek voor het niet verderzetten van de match. Zo ging Polt door naar de Ro8 door slechts 1 map te winnen. Op NaNiwa’s Twitter verschenen nog een aantal berichten, waarin hij zijn (tijdelijke) stop nog eens aanhaalde.

Toch zorgde niet enkel NaNiwa voor opschudding in IEM Katowice. Ook voor Yun “TaeJa” Young Seo leek IEM Katowice niet zo goed te zijn verlopen. In zijn match tegen Son “StarDust” Seok Hee gaf TaeJa twee maal op, terwijl hij maar weinig achter stond op zijn tegenstander. Ondanks zijn IdrA-achtige praktijken, kon TaeJa zich nog herpakken. Hij maakte van zijn 0-2 achterstand maar liefst een 3-2 overwinning. Door bovenstaand drama zagen we een bewogen tweede speeldag op IEM Katowice.


TaeJa na zijn match tegen StarDust - (c) ESL

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam