Niet Google, maar Amazon koopt Twitch

Door Mutte, 26-08-2014 12:17, bron: twitch

Maanden geleden deed het gerucht de ronde dat Google zijn ogen gericht had op de populaire streaming-website Twitch. Niet zo lang geleden werd dat vermoeden nog eens aangedikt door het copyrightbeleid op hun video on demand-service en het sluiten van justin.tv. Dat vermoeden wordt vandaag volledig ontkracht door een officiële mededeling: zopas verscheen er een persbericht op Twitch dat ze niet voor Google kiezen, maar wel voor Amazon -de populairste webshop ter wereld. Amazon telde maar liefst 970 miljoen Amerikaanse dollar neer voor hun nieuwste aanwinst.

Twitch CEO Emmett Shear vertelt zelf dat volgens hen Amazon het dichtst bij de visie van Twitch lag, zowel op korte als lange termijn. Voor de Twitch-medewerkers zal er gelukkig niet erg veel veranderen, buiten een breder scala aan (geld)middelen. Hoe het voor de gebruikers zal verlopen is een andere vraag en iets wat de toekomst zal doen uitwijzen.

De overname kan enkele interessante zaken met zich meebrengen. Amazon staat er namelijk om bekend dat het een uitstekend gamma aan servers verhiirt. De kans dat de kwaliteit van Twitch-livestreams nog beter wordt, is daarmee behoorlijk verzekerd. Voor Amazon is Twitch dan weer een interessante stap om de concurrentie met Google en Netflix verder aan te gaan. Voor beide partijen is het zeker en vast een interessante deal.


CEO Emmet Shear

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam