Proficiat aan de winnaar van IEM Cologne

Door Azlannagh, 17-02-2014 12:43, bron: en

Song 'HerO' Hyeon Deok van Team Liquid wist op een vrij overtuigende manier Choi 'Polt' Seong Hun uit te schakelen in de finale van IEM Keulen. HerO kwam maar als tweede uit groep A, na Rain, maar dat weerhield HerO er niet van om INnoVation en Jaedong te verslaan.

De match tegen de legendarische Zerg bleek overigens geen eenvoudige opgave voor HerO, maar hij versloeg de speler van EG toch met 3-2. HerO vond de enige Zerg in de bracket op z'n weg, maar Polt moest alleen maar Protoss verslaan om in de finale te raken. Na twee spannende wedstrijden tegen Rain en Classic bevond ook Polt zich in de finale. HerO staat erom bekend dat zijn zenuwen wel eens de overhand krijgen op heel belangrijke momenten, maar hoewel hij enorm zenuwachtig leek tijdens de finale, weerhield het er hem niet van om Polt met 4-2 naar huis te sturen en de trofee in handen te nemen. HerO won door mooie tactieken met High Templars en door zijn tegenstander bijna altijd een stap voor te zijn. Ook de micro en het spelinzicht van de Protoss hebben geleid tot zijn uiteindelijke overwinning. 

Ondanks de hierboven vermelde zenuwen, behoort HerO toch al sinds 2011 tot de wereldtop van Starcraft 2 en weet hij elk jaar consistente resultaten te boeken. Zo had hij een gedeelde derde plaats tijdens de IEM-stop in Shanghai in 2013 en won hij het eerste seizoen van de Amerikaanse WCS.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren.

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam